Sari la conținut

La Volan - Doi piloți BMW au făcut schimb de mașini

6 mai 2015. De pe asfalt pe nisip și invers. Martin Tomczyk, pilotul BMW în DTM, competiție pe care o puteți vedea în exclusivitate la Digi Sport, și asul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah, au pătruns pe teritorii nefamiliare și fiecare a testat mașina de concurs a celuilalt. Astfel, Red Bull l-a dus în Dubai pe Tomczyk, campion DTM în 2011, și l-a urcat la volanul MINI ALL4 Racing, mașina câștigătoare în ultimele patru ediții ale faimosului Raliu Dakar.

De cealaltă parte, în Germania, Al-Attiyah a avut ocazia de a testa modelul BMW M4 DTM, pilotat de Tomczyk. Cele două victorii în Raliul Dakar sunt doar câteva din succesele reușite până acum de pilotul din Qatar. După primul succes înregistrat în 2011, el a reușit o a doua victorie, cu MINI ALL4 Racing, în ianuarie 2015. Pentru ambii campioni experiența a fost una fascinantă și distractivă. Fiecare a fost impresionat de performanțele automobilului testat, iar adrenalina a fost la cote maxime.

După ce a cochetat de câteva ori cu întrecerile pe asfalt, pilotul MINI ALL4 Racing, Al-Attiyah, s-a bucurat de senzațiile traite la volanul unei mașini pregatite pentru DTM. Cel mai mult a apreciat aerodinamica mult mai evidentă a acestui tip de automobil, dar și nivelul de aderență.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmariți în fiecare sâmbata, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.