Sari la conținut

La Volan - Facelift pentru Range Rover Evoque

11 martie 2015. Range Rover a prezentat la Salonul Auto de la Geneva versiunea pentru 2016 a modelului Range Rover Evoque. Lider în segmentul său, cel mai rapid şi mai bine vândut Land Rover vine cu o serie de îmbunătăţiri semnificative la nivel de design şi tehnologii. Modificările exterioare includ culori noi, un spoiler faţă modificat, două grile noi, faruri LED şi trei modele de jante din aliaj în plus.

De asemenea, au suferit modificări scaunele şi fețele uşilor. Evoque dispune acum de un sistem nou de infotainment, accesibil printr-un ecran tactil de opt inci. Modelul este prevăzut cu o nouă generaţie de motorizare diesel. Propulsorul în patru cilindri corespunde normelor Euro 6 și este o combinaţie între performanţă, rafinament şi eficienţă. Denumit Ingenium TD4, motorul este fabricat integral din aluminiu și este mai uşor cu până la 30 de kilograme decât predecesorul său. Astfel se asigură un nivel scăzut al vibraţiilor şi zgomotelor care pătrund în habitaclu. Unitatea este disponibilă în două versiuni. Prima, ce dezvoltă 150 cai-putere, oferă un consum de combustibil de 4,2 litri la suta de kilometri şi are printre cele mai scăzute emisii de dioxid de carbon din clasă - 109 grame per kilometru. Versiunea mai puternică, de 180 cai-putere, oferă un consum de 4,8 litri la suta de kilometri. SUV-ul premium al mărcii britanice va fi disponibil spre vânzare la finalul acestui an.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.