Sari la conținut

La Volan - Ferrari rămâne... Ferrari

10 octombrie 2014. Neînțelegerile la vârf dintre FIAT și Ferrari, referitoare la direcția în care ar trebui să se îndrepte prestigioasa marcă, au dus la demisia președintelui acestor companii, Luca di Montezemolo. Înlocuitorul său în fruntea constructorului din Maranello, nimeni altul decât CEO-ul FIAT Sergio Marchionne, nu vrea totuși să păteze imaginea de sportivă pur-sânge a mărcii.

Marchionne a dezmințit toate zvonurile prăpăstioase despre tot felul de creații sub emblema căluțului cabrat: Ferrari nu se va apuca de fabricat SUV-uri, modele cu patru uși sau motociclete. În ciuda tensiunilor din ultima vreme, di Montezemolo și-a permis chiar să glumească, spunând că Marchionne a vrut să construiască un camion Ferrari, dar a reușit să-l convingă să renunțe la idee. Marchionne a suprins și mai mult când și-a schimbat discursul și a spus că nu urmărește neapărat o creștere a producției. Acesta fusese unul dintre presupusele motive ale demisiei lui di Montezemolo, care se temea de o posibilă diluare a imaginii exclusiviste a mărcii.

Dacă vreți să aflați detalii despre cele mai interesante noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.