Sari la conținut

La Volan - Fiat Freemont Cross, un „familist” convins

26 noiembrie 2014. O prezență încă timidă în România, Freemont Cross este la bază un Dodge Journey Crossroad, o mașină de sorginte americană și a fost introdusă în Europa în urma constituirii concernului Fiat-Chrysler. Cu o lungime de 4,9 metri și o lățime de 1,88 metri, mașina cu tracțiune integrală oferă din standard șapte locuri și un portbagaj cu un volum printre cele mai mari de pe piață, de până la 1.461 de litri.

Motorizarea pusă la dispoziție de constructor constă într-o unitate Multijet de doi litri, disponibil în două versiuni de putere: de 140, respectiv 170 de cai-putere sau un V6 de 3,6 litri și 276 de cai, cele două din urmă cuplate la o cutie automată cu șase rapoarte. Interiorul este unul dintre cele mai luxoase și mai bine dotate din segment. Ocupanții au la dispoziție un ecran tactil de 8,4 inci care include și navigația, conectivitate Bluetooth, sistem audio Alpine Premium, cameră video pentru parcarea cu spatele sau DVD player. În Freemont Cross, confortul este la el acasă. Sunt disponibile nu mai puțin de 32 de configurări ale scaunelor, lucru care face ca acest crossover să fie cel mai versatil de pe piață la acest capitol. Un alt detaliu important, mai ales pentru noua legislație rutieră din România, este acela că rândul doi de scaune este proiectat și dotat ca să permită transportul copiilor cu o greutate cuprinsă între 15 și 36 de kilograme fără scaun special de copii.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.