Sari la conținut

La Volan - Fiat și Ferrari o iau pe drumuri diferite

31 octombrie 2014. Continuă schimbările masive pentru Ferrari, după demisia lui Luca di Montezemolo, CEO-ul din ultimii 23 de ani al scuderiei din Maranello. Fiat, care a preluat anul acesta grupul american Chrysler, formând Fiat Chrysler Automobiles, a hotărât ca Ferrari să se rupă de compania-mamă și să formeze o nouă entitate.

10% dintre acțiunile acesteia vor fi vândute la bursa în Statele Unite și posibil și pe o bursă europeană. Restul de 90% vor fi împărțite acționarilor Fiat Chrysler Automobiles. Mutarea este cea mai recentă dintr-o serie menită să repoziționeze grupul Fiat și este privită de presa de specialitate drept o măsură de protejare a prestigioasei marci sport. Asta deoarece Fiat, acționar majoritar al Ferrari din 1969, a preluat un Chrysler plin de datorii. Mai mult, dincolo de problemele financiare, imaginea grupului a fost afectată de un studiu recent care plasează marca Fiat pe ultimul loc în privința fiabilitații și Chrysler pe locul 22 din 28. Directorul de calitate al Chrysler a demisionat în urma raportului.

Pentru alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.