Sari la conținut

La Volan - GTS, un 911 mai puternic

9 octombrie 2014. Porsche s-a gândit că poate nu toată lumea se mulțumește cu un 911 Carrera S, așa că a lansat un nou vârf de gamă. 911 GTS, disponibil atât ca decapotabilă cât și coupe, are 30 de cai putere în plus, pe lângă un îmbunătățiri aduse la șasiu și modificări de ordin estetic.

Motorul de 3,8 litri cu șase cilindri în linie ajunge să producă 430 de cai putere, iar accelerația modelului coupé este de patru secunde de la zero la o sută de kilometri pe oră. Viteza maximă a celei mai rapide versiuni, cea coupe cu tracțiune spate și cutie manuală în șapte trepte, este de 306 kilometri pe oră. Față de un Carrera S, GTS este mai jos cu un centimetru, are altă bară față, faruri fumurii și jante vopsite negru mat. În Europa, Porsche 911 GTS va fi disponibil de luna viitoare, la prețuri în jurul a 150.000 de euro. Conducerea companiei din Stuttgart a negat încă o dată zvonurile despre introducerea unui model de bază, mai ieftin decât Boxter.

Pentru alte noutăți din industria auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.