Sari la conținut

La Volan - Hyundai ix25, un crossover agil

18 noiembrie 2014. Din această iarnă, compania sud-coreeană Hyundai va demara producția celui mai mic crossover al mărcii - ix25. Deși neconfirmat oficial, este aproape sigur că micul SUV va fi comercializat pentru început în China și India, două piețe cu potențial uriaș, unde producătorul se așteaptă la un succes notabil. Nu este însă exclus să îl vedem pe viitor și în Europa, cu atât mai mult cu cât acesta se încadrează într-o clasă din ce în ce mai căutată, cea a SUV-urilor compacte.

Asta se datorează consumului mic și dimensiunilor reduse, perfecte pentru un trafic urban intens și cu locuri de parcare din ce în ce mai scumpe la vedere. Crossoverul sud-coreean are o lungime de 4,27 metri, o lățime de 1,78 metri și un ampatament de 2,59 metri. Din același segment mai fac parte Nissan Juke, Opel Mokka, Ford EcoSport dar și Duster-ul românesc. De altfel, cu aceasta din urmă, dar sub brandul Renault, va concura pe piața indiană. În China va dispune de un motor mai puternic, de doi litri, pe benzină, în timp ce în India vor fi disponibile două motorizări - o unitate de 1,4 litri pe benzină și una diesel de 1,6 litri, de 106, respectiv 126 de cai-putere.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.