Sari la conținut

La Volan - Hyundai lansează încă o echipă în WRC

11 februarie 2015. Divizia de sport a producătorului sud-coreean Hyundai a anunțat că lansează a doua echipă în Campionatul Mondial de Raliuri. Aceasta va fi înscrisă din următoarea etapă de WRC din Suedia. Modelul care va fi pregătit pentru cea mai importantă competiție de profil este noul i20.

Începând cu Raliul Suediei, Hayden Paddon va fi pilotul principal al echipei care va fi înscrisă sub denumirea de Hyundai Mobis World Rally Team și va purta numărul de concurs 20. După această etapă, oficialii Hyundai au declarat că vor înscrie încă o mașină. Numărul total al acestora se ridica la patru. Automobilul care va participa la Campionat Mondial de Raliuri are sub capotă un motor pe benzină cu o capacitate de 1,6 litri cu turbocompresor și dezvoltă în jur de 300 de cai-putere. Mașina dispune, de asemenea, de tracțiune integrală și cutie de viteze secvențială. Vă reamintim că pentru a participa la această competiție sportivă, modelele sunt adaptate diferitelor trasee cu un grad înalt de dificultate. Acestea se desfășoară pe asfalt, macadam, zăpadă sau gheață, iar campionatul este alcătuit din 13 etape.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.