Sari la conținut

La Volan - Iluminare cu matrice LED, pentru noul Astra

19 mai 2015. Noul Astra va beneficia de revoluţionarul sistem de iluminare LED cu matrice. Tehnologia care permite folosirea fazei lungi cu funcţie anti-orbire va deveni pentru prima oară disponibilă în clasa autovehiculelor compacte, accesibile. Opel devine astfel primul producător auto care oferă acest sistem de iluminare de înaltă performanţă şi eficienţă în acest segment. După ani de pregătire, noua tehnologie de iluminare completă cu LED-uri, IntelliLux, este acum gata să intre în producţie.

Până în prezent, acest tip de sistem a fost rezervat pentru autovehiculele specifice clasei de lux. Compus din segmente de 16 LED-uri - câte opt pentru fiecare bloc optic - noul sistem LED cu matrice adaptează, în mod automat şi constant, lungimea şi distribuţia fasciculului luminos la fiecare situaţie din trafic. În același timp, detectează prezenţa altor autovehicule aflate în mişcare, iar LED-urile individuale, care ar putea orbi şoferii ce se deplasează din sens opus, sunt pornite sau oprite automat.

Pe lângă numeroase variante automate de combinaţii fază lungă - fază scurtă, sistemul asigură un mod de iluminare special pentru autostradă, care sporeşte şi mai mult siguranţa pe timpul nopţii. Nu în ultimul rând, noul sistem de iluminare permite designerilor o libertate mai mare de exprimare. Datorită LED-urilor de mici dimensiuni, blocurile optice pot fi concepute cu o mai mare fineţe. Prin urmare, carcasele interioare complicate, care necesită mult spaţiu sunt depăşite.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.