Sari la conținut
News Alert

La Volan - Kadjar, primul crossover Renault

4 februarie 2015. Producătorul auto francez Renault a prezentat zilele trecute la Paris primul crossover compact al mărcii. În ceea ce privește designul se poate spune că sunt vizibile influențele adoptate de la ultima generație a lui Clio. Noul SUV este poziționat între Captur și Koleos, și este cu șapte centimetri mai lung decât vărul său, Nissan Qashqai. Ca să vă faceți o idee și mai bună, Kadjar este cu 14 centimetri mai lung decât Dacia Duster.

Conform oficialilor, mașina care are 4,45 m lungime, 1,84 m lățime și 1,60 metri înălțime, are ca public țintă tinerii care vor o mașină cu care să poată ajunge unde doresc. Garda la sol a vehiculului este de 19 centimetri, dispune de protecții suplimentare pentru teren accidentat, și poate fi echipată cu jante de până la 19 inci.

Crossoverul de segment C al francezilor este disponibil atât cu tracțiune integrala, cât și cu tracțiune fața. Spațiul interior este generos și modulabil, având mai multe posibilități de aranjare a banchetelor. Scaunul din dreapta față se poate rabata în așa fel încât să se obțină o măsuță, bancheta spate este rabatabilă, iar spațiile de depozitare ating o capacitate de 30 de litri. Datele tehnice nu au fost comunicate, dar este sigur că Renault Kadjar dispune de tehnologia start/stop care contribuie la economia de combustibil. Printre sistemele de confort și siguranță regăsim asistența la frânarea de urgență, alertă la ieșirea involuntară de pe banda de rulare, recunoașterea semnelor de circulație și camera video pentru marșarier.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.