Sari la conținut
News Alert

La Volan - Kia pornește ofensiva electrică

12 decembrie 2014. Kia face pași importanți în dezvoltarea mașinilor electrice. Costructorul sud-coreean a intrat în clubul select al celor care produc mașini electrice în serie. Kia Soul EV este primul model complet electric destinat comercializării pe pieţele internaţionale.

Produs în Coreea de Sud, volumul producţiei autoturismului electric este planificat să ajungă pentru început la 5.000 de unităţi anual. Soul EV se potriveşte perfect traficului urban, graţie autonomiei de condus, interiorului spaţios precum şi a portbagajului generos. Modelul electric certificat în Europa dispune de o baterie performantă care oferă o autonomie de 212 de kilometri.

Mașina are un sistem individual de ventilare a aerului care asigură o autonomie maximă, fară a pierde energia pentru încălzire, ventilare şi aer condiţionat. Puterea provine de la un motor electric ce produce 110 cai putere şi un cuplu generos care antrenează puntea faţă printr-o cutie de viteze cu o singură treaptă. Încărcarea este realizată prin conectarea autoturismului la orice sursă de electricitate de uz casnic.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.