Sari la conținut

La Volan - Lamborghini cu aer de Ferrari

3 octombrie 2014. Premierele de la Salonul Auto de la Paris nu trădau prea multe surprize. Lamborghini a anunțat, totuși, un model care abia acum a fost dezvăluit. Nu este unul de serie, însă este unul cu adevărat surprinzător. Pe numele său Asterion, conceptul prezentat de italieni e cu totul altceva decât era așteptat din partea unei mărci care ne-a adus în ultimii ani numai exemplare extravagante desprinse din filmele SF.

Asterion e un supercar cu un aspect mult mai „cuminte”, care înclină spre filosofia de design a rivalilor de la Ferrari. Mai mult, e primul Lamborghini hibrid: are sub capotă un motor V10 cu o capacitate de 5,2 litri și 610 cai putere, ajutat de trei motoare electrice care produc, împreună, 300 de cai putere. Durează doar trei secunde pentru ca Asterion să atingă o sută de kilometri pe oră, iar viteza sa maximă este de 320 de kilometri pe oră.

Alte noutăți interesante de la Salonul Auto parizian urmăriți sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 10:30, in emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.