Sari la conținut

La Volan - Mazda 2 adună premiu după premiu

24 noiembrie 2014. Deși nu a fost încă lansată pe piața europeană, Mazda 2 adună premiu după premiu. Modelul mărcii japoneze este la al treilea trofeu de la lansare pe piețele asiatice. Ultimul, „Volanul de aur", acordat automobilelor aparținând segmentelor A și B vine la o lună după ce a fost desemnată „Mașina Anului" în Japonia, acolo unde a mai primit distincția „Good Desing Gold Award 2014".

Mica japoneză, vândută în afara Europei sub numele Demio, aduce astfel al patrulea „Volan de Aur" constructorului din Țara Soarelui Răsare, după ce Mazda 323 a primit această distincție în 1985 și 1989 și Mazda 626 în 1992. „Volanul de aur", unul dintre cele mai râvnite premii din industria auto este oferit pe baza opțiunilor cititorilor Auto Bild și Bild am Sonntag(CUM SE SCRIE). Pentru acest premiu, Mazda 2 a concurat cu alte nouă automobile și a câștigat după ce a adunat 300.000 de voturi din 25 de țări. Reprezentatul mărcii la festivitatea de premiere a declarat că distincția primită încă înainte de lansarea pe piața europeană este o recunoaștere a calității, performanțelor și a tehnologiilor inovatoare folosite pe Mazda 2.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.