Sari la conținut

La Volan - Mazda 2 în trei volume, lansată în Thailanda

8 decembrie 2014. Mazda a prezentat recent la Salonul Auto din Tailanda versiunea sedan a subcompactei Mazda 2. Din punct de vedere estetic este bine proporționată. Trecerea de la hatchback la sedan este una fluida, deloc forțată. De altfel, este o Mazda 3 Sedan cu dimensiuni ceva mai reduse.

Pentru început, noua versiune a gamei japoneze este programată pentru vânzare doar pe piețele asiatice. Acolo sunt căutate automobilele cu mai mult spațiu pentru bagaje, însă nu este exclus să o vedem cât de curând și în Europa. Ca și la restul noilor modele Mazda, tehnologia Skyactiv este unul din punctele forte ale acestui produs. Motorizările puse la dispoziția clienților vor fi similare cu cele de pe versiunea hatchback, dar vor fi introduse treptat. Deocamdată este oferită doar o unitate diesel de 1,5 litri, care dezvoltă 105 cai-putere.

Tot de la versiunea în două volume împrumută și interiorul, care este identic, cu o singură excepție: pasagerii din spate vor dispune de un surplus de spațiu. Până să aflăm mai multe detalii referitoare la o eventuală prezență a acestui model pe Bătrânul Continent, așteptăm în România hatchback-ul acestei game la un preț estimat undeva în jurul sumei de 12.000 de euro.

Ana Cristina Călin ne aduce în fiecare sâmbătă, în emisiunea „La Volan", de la ora 10:30,  noutăți din industria auto.