Sari la conținut

La Volan - Mazda MX-5, la a patra generație

5 septembrie 2014. Mazda a lansat oficial cea de-a patra generație a lui MX-5. Deși nu au dat deocamdată detalii despre performanțele dinamice ale modelului, japonezii ne-au arătat roadsterul în toată splendoarea sa.

Cunoscută și sub numele de Miata, micuța sportivă este cu o sută de kilograme mai ușoară decât precedenta generație, cu zece centimetri mai scurtă, cu doi centimetri mai joasă și cu un centimetru mai lată, ceea ce duce la un centru de greutate coborât. Se revine astfel la conceptul inițial al Mazdei, de acum un sfert de secol, de mașină redusă ca dimensiuni și gabarit și foarte stabilă.

Până la Salonul Auto de la Paris, unde va avea loc premiera mondială și vom primi toate detaliile, constructorul nipon ne-a mai informat că tracțiunea va fi pe puntea spate, motorizările vor fi pe benzină iar transmisia standard va fi manuală în șase trepte.

Dacă vă plac mașinile sportive, urmăriți sâmbăta aceasta, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin. Pilotul de raliuri Vali Porcișteanu va testa un Seat Leon Cupra cu 280 de cai putere.

Pe aceeași temă