Sari la conținut

La Volan - Mazda, vedeta Festivalului Goodwood

20 februarie 2015. Mazda va fi „elementul central” la Festivalul Vitezei Goodwood 2015. Constructorul va fi în centrul atenției la cel mai prestigios festival de motorsport din lume, sărbătorind spiritul său competițional cu modele devenite legende, alături de mașinile din noua gamă. De-a lungul istoriei sale, Mazda a dezvoltat permanent tehnologii inovatoare în materie de automobile. A fost singurul producător auto care a promovat cu succes motorul rotativ pe piața auto, iar apoi a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o mașină propulsată de un astfel de motor.

Niponii au readus la viață mașinile sport ușoare și accesibile ca preț prin Mazda MX-5. Printre modelele vedetă din acest an se numără Mazda CX-3, un SUV de mici dimensiuni complet nou, a patra generație MX-5 și nou-lansata Mazda2 supermini. Iubitorii curselor, care vor fi prezenți la Festivalul Vitezei se vor bucura și de sunetul unic al Mazdei 787 B, care a câștigat cursa de la Le Mans în 1991, alături de multe alte modele clasice din trecutul competițional al companiei. Elementul central din acest an este o sculptură auto creată de renumitul artist Gerry Judah, care va fi expusă pe o peluza din fața Casei Goodwood.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.