Sari la conținut

La Volan - Mercedes SL63 AMG, pentru colecționari

3 decembrie 2014. Mercedes-Benz celebrează triumful în campionatul mondial de Formula 1, prin lansarea seriei speciale a modelului  SL63 AMG. Aceasta conține două versiuni, dedicate fiecăruia dintre cei doi piloți ai echipei de Formula 1. O versiune de culoare neagră pentru campionul din aceast an, Lewis Hamilton și una de culoare albă dedicată coechipierului său, Nico Rosberg. De altfel, cei doi piloți au participat activ la personalizarea și pregătirea mașinilor.

Producția acestora este limitată la 19 exemplare pentru fiecare versiune. Toate exemplarele din serie sunt personalizate și dedicate fiecăreia dintre cele 19 curse care au alcătuit sezonul 2014 al Formulei 1. Bolizii germani vor avea sub capotă un motor twin-turbo V8 de 5,5 litri care dezvoltă 585 de cai-putere, iar viteza maximă ajunge la 300 de kilometri pe oră. De mașinile de colecție ale acestei serii vor beneficia doar clienții fideli ai mărcii. Cei care vor achita suma de 320.000 de euro, pentru un exemplar vor fi invitați speciali ai companiei germane la inaugurarea sezonului de Formula 1 din 2015, la Melbourne.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.