Sari la conținut
News Alert

La Volan - MINI, cea mai bună valoare la revânzare

12 mai 2015. Modelele mărcii premium din Marea Britanie au ocupat primul loc la mai multe categorii ale celui mai recent studiu, din acest an, privind valoarea revanzarii. Succesul mărcii MINI se datorează noilor tehnologii folosite, stilului inconfundabil şi calității premium. Conform studiului, MINI One cu trei uşi, MINI Cooper S Paceman, MINI One Cabriolet şi MINI Cooper Coupe sunt printre cele mai cătate automobile second-hand. Este pentru al doilea an consecutiv când aceste modele ocupă primele locuri în urma acestei analize de piață.

Studiul este realizat în baza analizării valorii estimate de revânzare a actualelor automobile după patru ani. Această listă cuprinde atât valoarea de revânzare ca procent, cât şi deprecierea în valoare absolută. Specialiştii pieţei auto implicaţi în estimări au ţinut cont nu doar de calităţile modelelor analizate, ci şi de imaginea mărcii. Acestora li se adaugă performanţele în teste comparative, situaţia concurenţei în segmentul respectiv şi dezvoltările economice, în general. Analizele oferă o sursă importantă de informaţie pentru potenţialii cumpărători de automobile noi care doresc modele cu cea mai mică diferenţă posibilă între preţul de achiziţie şi valoarea de revânzare. Pe lângă eficienţă şi fiabilitate, stabilitatea valorii este un criteriu important pentru eficienţa costurilor.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.