Sari la conținut

La Volan - Motocicletele BMW, apreciate de americani

26 ianuarie 2015. BMW Motorrad a vândut în 2014 peste 120 de mii de motociclete, un record în istoria companiei. Este o creştere de 7,2% față de 2013. Germania continuă să fie cea mai de succes piaţă pentru brandul bavarez. Aproximativ o cincime din total au fost livrate pieţei locale. Încă o dată, BMW Motorrad a fost lider, cu o cotă de piaţă de peste 25%.

Statele Unite ale Americii au ocupat locul doi cu aproximativ 15 mii de unităţi importate. Următoarele pieţe ca vânzări au fost Franţa şi Italia. În segmentul de piaţă de peste 500 de centimetri cubi, BMW Motorrad a fost lider atât în Germania, cât şi în Italia şi Spania. În ultimul an s-au lansat nu mai puțin de cinci modele noi la nivel mondial. Unele dintre modele probabil le-ați văzut prezentate în rubrica „Moto" din emisiunea „La Volan", iar pe altele le veți putea vedea începând din luna martie când vom reveni cu rubrica dedicată pasionaților de vehicule cu două roți.

Din gama „R", modelul R 1200 GS este cea mai de succes motocicletă a mărcii. Aceasta este urmată ca popularitate de versiunea Adventure și RT. Pentru acest an, BMW pregătește numeroase vehicule inovatoare pentru fanii mărcii. Noul BMW S 1000 RR va fi disponibil pentru comenzi din primăvară și va avea o putere crescută.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.