Sari la conținut

La Volan - Nissan a prezentat la Geneva conceptul Sway

12 martie 2015. Nissan, producătorul auto japonez, a expus la cea de-a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva conceptul Sway. Automobilul se încadrează în clasa subcompactă și poate fi înlocuitorul gamei Micra. Designul futurist și liniile caroseriei bine armonizate și elegante prefigurează noul limbaj de design al mărcii nipone, cel puțin la nivelul gamelor subcompactă și compactă.

După cum este cunoscut, conceptul are menirea de a influența în bună parte viitorul model de serie. Rămâne de văzut în ce proporție va face acest lucru masina prezentată în Țara Cantoanelor. Noul Sway, mult mai arătos decât actuala subcompactă a niponilor, ar intra pe o piață pe care predecesorul său, Nissan Micra, a fost vândut anul trecut în peste 60 de mii de exemplare doar în Europa. Destul de puțin în comparație cu modelele concurente, dar în creștere cu 25 la sută față de 2013. Având în vedere designul total schimbat și inovațiile tehnologice folosite pe Sway, este foarte posibil ca succesul acestuia să fie cu mult mai mare. Conform oficialilor companiei, conceptul măsoară puțin peste patru metri, în timp ce Micra nu depășește 3,80 metri. De aici rezultă un spațiu mai generos de care vor beneficia ocupanții automobilului și, de ce nu, un compartiment al bagajelor cu un volum mai mare. O altă noutate pe care o regăsim deocamdată doar la concept constă în modul de deshidere al portierelor - unul opus. Așteptăm si noi începutul anului 2016, atunci când este posibil să fie prezentată versiunea de serie.

Nu uitați! Mai multe informații despre conceptele dar și supercar-urile prezente la Geneva puteți afla sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.