Sari la conținut

La Volan - Noul Lexus NX, un SUV provocator

15 ianuarie 2015. Lexus a lansat în România noul NX, primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie. Cu un design influențat de conceptul LF-NX, SUV-ul japonez reprezintă cea mai recentă și mai progresistă expresie a limbajului de design Lexus. Lexus NX este disponibil din momentul lansării în varianta hibridă integral - benzină/electric.

Automobilul se poate lăuda cu un consum de 5,1 litri la suta de kilometri în ciclu mixt, oferind o putere totală de 197 de cai putere. De asemenea, este disponibilă și o motorizare de doi litri turbo pe benzină care produce 238 de cai-putere. Versiunea F SPORT beneficiază de un design mai agresiv și mai îndrăzneț, precum și de finisaje specifice. Caracteristicile dinamice ale conducerii sunt de asemenea imbunătăţite prin adoptarea unei noi suspensii adaptiv variabile. Printre tehnologiile inovative de la bord regăsim dispozitivul de încărcare wireless a mobilului și sistemul de monitorizare cu vedere panoramică 360 de grade. Din aceeași categorie a inovațiilor tehnologice face parte și senzorul G pentru monitorizarea forței gravitaționale care acționează asupra mașinii.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.