Sari la conținut

La Volan - Opel Corsa OPC, 19.000 de euro în România

10 martie 2015. Noul Opel Corsa OPC a fost prezentat în premieră mondială la Geneva. Statutul micului automobil este foarte clar, fiind subliniat de prizele de aer mari, o capotă distinctivă, spoilerul spate proeminent şi, nu în ultimul rând, de cele două ţevi de eşapament. Evacuarea asigură de asemenea și ambianța acustică specifică modelelor sport. Corsa OPC este propulsat acum de un nou motor turbo pe benzină de 1,6 litri. Acesta are un cuplu de 280 de Newtoni/metru și dezvoltă 207 cai-putere.

Accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră are loc în 6,8 secunde, iar viteza maximă ajunge la 230 de kilometri pe oră. Noul automobil îşi exercită performanţele la drum în mod fiabil, datorită tehnologiei inovatoare de frecvenţă selectivă la amortizare. Şoferii experimentaţi pot dezactiva complet sistemul ESP(E SE PE) atunci când forţează limitele autovehiculului. Toate aceste date fac din cel mai rapid membru al noii generaţii de modele Corsa un autovehicul şi mai accesibil decât predecesorul său. În România, un exemplar pornește de la 19.000 de euro. Pentru cei care îşi doresc mai multă performanță sportivă faţă de versiunea de serie, producătorul auto german pune la dispoziție pachetul OPC Performance - maximum în materie de sportivitate în această clasă. La interior, nu lipsește ambianța specifică versiunilor sport. Aceasta este creată de scaunele Recaro, de volanul îmbrăcat în piele, dar și de pedalele sport.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.