Sari la conținut

La Volan - Opel Karl, mai puțin de 10.000 de euro în România

5 decembrie 2014. Oficialii General Motors au prezentat zilele acestea imagini și informații oficiale despre noul membru al mărcii din Rüsselsheim, Opel Karl. Citadina germană va fi disponibilă la vânzare începând din vara anului viitor, iar prețul de pornire comunicat de constructor se situează sub 10.000 de euro.

Este astfel, cel mai accesibil produs din portofoliul Opel, iar clienţii vor putea cumpăra un autovehicul atrăgător cu cinci uşi și o lungime de 3,68 metri. Este cu doar doi centimetri mai scurt decât fratele său de marcă, Opel Adam, care are doar trei uși și costă ceva mai mult. Karl este propulsat de un motor pe benzină de ultimă generaţie, cu trei cilindri şi capacitate de un litru, care dezvoltă 75 de cai putere.

Transmisia către puntea față se face printr-o cutie manuală cu cinci rapoarte. Pentru această categorie de preț, dotările de confort și siguranță sunt generoase. Micul Opel beneficiază de ESP, ABS, asistență la pornirea în rampă și de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie. La interior, clienții pot comanda scaune faţă încălzite și volan îmbrăcat în piele, de asemenea încălzit. Culorile disponibile pentru acest model sunt în număr de zece și, opțional, este disponibilă o gamă variată de jante, de la 14 la 16 inch.

Mai multe informații din lumea auto, puteți afla maine, de la ora 10:30, in emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.