Sari la conținut

La Volan - Porsche Boxter Spyder, lansat la New York

2 aprilie 2015. Salonul Auto de la New York, care se deschide maine, este locul unde Porsche va expune noua versiune Boxter Spyder, cea mai performantă versiune a roadsterului german, lansat pentru prima dată în 2009. Are sub capotă un motor de 3,8 litri care dezvoltă 375 de cai-putere, iar supercarul accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în doar 4,5 secunde. Viteza maximă este de 290 de kilometri pe oră.

Populsorul este cuplat la o cutie manuală cu șase rapoarte, aceasta fiind singura opțiune la acest capitol. Noul Boxter Spyder are împrumutate mai multe elemente de la celelalte vehicule din portofoliul mărcii. Printre acestea, se numără sistemul de frânare care este preluat de la 911 Carrera și spoilerele preluate de la Cayman GT4.

Automobilul este propus clienților pasionați exlusiv de condusul unui roadster. Și când spunem asta ne bazăm pe faptul că în dotarea standard Boxter Spyder nu are sistem audio sau aer condiționat, iar plafonul textil se rabatează manual, diferit de cel al versiunii de bază care se pliază electric. Lipsa acestor dotări a contribuit la reducerea greutății mașinii, ceea ce a dus la valori mai bune ale accelerației și la reducerea consumului. Clienții pot opta însă și pentru instalarea acestora, fără costuri suplimentare. Supercarul german va fi disponibil la vânzare din vară și va avea un preț de peste 80 de mii de euro.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.