Sari la conținut
News Alert

La Volan - Povestea MINI, în muzeul BMW

13 februarie 2015. Situat lângă cunoscutul Parc Olimpic din Munchen, Muzeul BMW găzduiește de-a lungul anului diferite expoziții tematice ale mărcilor care aparțin familiei BMW. După un eveniment dedicat mărcii exclusiviste Rolls-Royce, muzeul a organizat o frumoasă expoziție dedicată brandului MINI. Exponatele alcătuiesc istoria de 55 de ani a mărcii britanice, deținută acum de producătorul auto german.

Numeroase fotografii, filme şi schiţe, împreună cu o multitudine de informaţii inedite, spun povestea mărcii cu o tradiţie bogată - totul pe parcursul a 20 de zone tematice. Expoziţia vastă din cadrul Muzeului BMW oferă o prezentare captivantă a patrimoniu MINI - de la conceperea versiunii originale Mini în 1959 până în prezent. Un tur informativ şi plin de acţiune conduce vizitatorii de la începuturile modelelor clasice - precum Morris Mini Minor şi Mini Traveller -, până la inconfundabilul design contemporan al primului MINI din era BMW, construit din 2001. Gamele de modele expuse, concept car-uri şi modele unicat - de la o rulotă până la o limuzină lungă, cu piscină -, demonstrează varietatea impresionantă de modele produse de MINI, precum şi spiritul inovator şi creativ al mărcii. Patrimoniul mărcii și apartenența la o atitudine „britanică" au fost evidențiate și prin prezentarea culturii pop a anilor 60, simbolizată de „The Beatles", dar și prin serialul TV al anilor 90 - Mister Bean. Toate acestea au contribuit la timpul lor la popularitatea brandului.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.