Sari la conținut
News Alert

La Volan - Seat Leon ST Cupra, cel mai rapid break

20 mai 2015. Șapte minute și 58 de secunde. Acesta este timpul obținut de Seat Leon ST Cupra pe circuitul german Nurburgring care măsoară 21 de kilometri. Break-ul spaniol cu tracțiune pe puntea față are sub capotă un motor turbo în patru cilindri care dezvoltă 280 de cai putere și este cuplat la o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj. Accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră are loc în șase secunde, iar viteza maximă, limitată electronic, este de 250 de kilometri pe oră.

Automobilul produs de Volkswagen Group a depășit recordul unui automobil din aceeași familie. Este vorba despre Audi RS4 Avant B7 care dispunea de un motor V8 de 4,2 litri și tracțiune integrală. Performanța obținută de modelul iberic este mai bună chiar decât cea a hatch-back-ului gamei - Cupra SC, chiar dacă break-ul este mai greu și mai lung decât acesta. Conform pilotului care a obținut acest record, tocmai lungimea a fost unul dintre atuurile mașinii. Dimensiunea mai mare i-a permis acestuia să abordeze virajele cu o viteză superioară. Seat Leon ST Cupra a surclasat modele ca Ferrari 355 GTB, Dodge Viper SRT-10, Aston Martin DBS, Audi R8 V8 sau BMW M5 E60.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.