Sari la conținut

La Volan - Seria 2 Active Tourer are tracțiune integrală

3 decembrie 2014. Lansată în septembrie doar cu tracțiune față, Seria 2 Active Tourer dispune acum si de sistemul inteligent de tracţiune integrală - xDrive. Sistemul are menirea să îmbunătăţească stabilitatea automobilului şi dinamica în viraje spre siguranţa şi plăcerea condusului. Active Tourer a dovedit deja că tehnologia tracţiunii faţă îndeplineşte cerinţele mărcii în ceea ce priveşte dinamica, iar sistemul xDrive este un plus la acest capitol.

Aceasta se datorează și noii game de motoare modulare cu trei şi cu patru cilindri, care, datorită tehnologiei ultramoderne TwinPower Turbo excelează prin performanţă şi eficienţă. Cu noul sistem de tracțiune integrală, situaţii precum derapajele pot fi detectate din timp. Prin distribuţia precisă a cuplului, astfel de situaţii pot fi anticipate şi evitate. Dacă automobilul are tendința să derapeze spre exteriorul virajului pe roțile față, o forţă de tracţiune mărită este aplicată pe puntea spate, ceea ce permite maşinii să vireze mai exact. Pe de altă parte, xDrive direcţionează mai mult cuplu pe roţile faţă, în cazul în care spatele automobilului tinde să se abată spre exteriorul virajului. Producătorul bavarez a comunicat că sistemul xDrive va fi disponibil pentru motorizările 225i și 220d, cuplate la o cutie automată cu opt rapoarte.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.