Sari la conținut

La Volan - SUV-ul Audi care consumă 1,7 litri

23 martie 2015. Audi a prezentat noul Q7 e-tron quattro, un SUV sportiv, confortabil și eficient. Acesta este primul plug-in hybrid echipat cu motor turbo diesel‬ și tracțiune ‎quattro‬ din lume. Automobilul poate accelera de la zero la o sută de kilometri în șase secunde și are un consum de sub doi litri la suta de kilometri. Modelul Q7 e-tron quattro este al doilea model Audi care dispune de un puternic sistem de propulsie plug-in hybrid‬ și poate parcurge distanțe de până la 56 de kilometri în mod exclusiv electric, într-un mod silențios, puternic și fără emisii poluante.

Împreună cu motorul diesel, vehiculul poate atinge o autonomie totală de 1.410 kilometri. Propulsorul de trei mii de centimetri cubi are șase cilindri și împreună cu motorul electric dezvoltă 373 de cai-putere. Viteza maximă a noului Q7 e-tron este de 225 de kilometri pe oră. Automobilul are nevoie de numai 1,7 litri de motorină la o sută de kilometri, cu un nivel de emisii de dioxid de carbon situat sub 50 grame per kilometru. SUV-ul german impresionează prin echipamente de lux la capitolul confort, cel mai mare spațiu interior comparativ cu competitorii direcți, pe langa multe opțiuni premium.

Audi Q7 stabilește noi standarde cu ajutorul conceptelor de operare și afișare, Audi virtual cockpit și un nou sistem de navigație. Șasiul echilibrat combină confortul în timpul călătoriei cu o manevrare deosebit de sportivă. La confortul pasagerilor contribuie și noua suspensie cu cinci brațe prezentă atât pe puntea față cât și pe cea spate. Acestea sunt mai ușoare cu peste 60 la sută comparativ cu punțile modelului predecesor, contribuind în mod semnificativ la dinamica automobilului.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.