Sari la conținut

La Volan - Tehnologie inovatoare pentru BMW M

16 aprilie 2015. Sezonul 2015 al Campionatului Mondial MotoGP marchează al 17-lea an în care BMW este „Official Car of MotoGP". Constructorul auto german se implică în MotoGP cu începere din 1999 şi furnizează flota oficială de automobile. Aceasta cuprinde şase modele BMW M şi M Performance. Pe lângă BMW M4 Coupe, rolul de Safety Car îl vor mai îndeplini BMW M3 şi BMW M6 Gran Coupe. Un BMW M5 este disponibil pentru comisarul de securitate, în timp ce noul BMW X5 M şi BMW M550d xDrive Touring sunt utilizate ca Medical Cars.

Încă din prima etapă, BMW M4 MotoGP Safety Car a rulat în premieră cu un sistem inovator de injecţie cu apă. Cu această tehnologie, inginerii diviziei BMW M au obţinut un impuls notabil de performanţă din partea motorului care echipează acest model. Varianta de serie a Safety Car-ului dezvoltă 431 de cai-putere și are un consum mediu mixt de 8,8-8,3 litri la suta de kilometri. Acest lucru se datorează faptului că injecţia cu apă face posibilă creşterea limitei superioare a performanţelor, care altfel ar fi fost restricţionată termic. În plus, temperaturile mai mici ale proceselor reduc şi formarea de substanţe periculoase, în special a oxidului de azot. În urma testării intense în cadrul Campionatului Mondial MotoGP, sistemul de injecţie cu apă va fi utilizat, în viitorul apropiat, pe un model de serie BMW M.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.