Sari la conținut

La Volan - Tehnologii de top pe Mazda CX-3

12 iunie 2015. Mazda CX-3 are un preț de pornire în România de 15.300 de euro. Tehnologia SKYACTIV, una apreciată unanim de specialiști, asigură performanțe dinamice, manevrabilitate excelentă și consum redus de combustibil. SUV-ul subcompact propune trei variante de motorizare. Prima este noul diesel de 1,5 litri și 105 cai-putere cu un consum de doar patru litri la suta de kilometri, în regim mixt.

Pentru iubitorii motoarelor pe benzină marca japoneză oferă un propulsor de doi litri în două variante de putere - 120 și 150 de cai-putere. Acesta consumă 5,8 litri la suta de kilometri. Toate motorizările respectă normele Euro 6. Noua Mazda CX-3 combină avantajul unei gărzi la sol mai înalte cu manevrabilitatea excelentă în oraș, dar și pe autostradă.

Echipamentele de siguranță activă includ o gamă largă de tehnologii. Pilotul automat adaptiv monitorizează viteza și distanța față de autovehiculele din față și acționează accelerația sau frâna pentru a păstra o distanță sigură la viteze între 30-200 de kilometri pe oră. Asistentul inteligent la frânarea în oraş analizează spaţiul până la autovehiculul din faţă, la viteze mici şi poate încetini automat dacă şoferul nu reacţionează în cazul unei apropieri excesive de acesta. Sistemul de monitorizare a unghiului mort supraveghează spatele şi lateralele maşinii și poate fi folosit şi la deplasarea în marşarier. Nu lipsește nici sistemul de control automat al fazei lungi care comută automat între faza scurtă şi faza lungă.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă