Sari la conținut

La Volan - Toyota, record de vânzări la mașinile hibride

13 martie 2015. Toyota și-a propus cu mulți ani în urmă să dezvolte tehnologii care să contribuie la economia de combustibil. Și a reușit, prin lansarea unor sisteme hybrid plug in, mașini electrice sau alimentate cu hidrogen. La nivel mondial, producătorul nipon comercializează 27 de modele de autoturisme hibrid diferite și un model plug-in hibrid în mai mult de 90 de țări și regiuni. În plus, în decursul acestui an, sunt planificate 15 lansări de modele hibrid noi.

Astfel, Toyota va continua să-și mărească gama de modele prietenoase cu mediul, dar și cu bugetul cumparatorilor. Datorită acestor eforturi, în 2014 emisiile de noxe au fost reduse cu aproximativ 49 de milioane de tone. S-au economisit astfel aproape 18 milioane de kilometri parcurși doar cu benzină. Pentru prima dată în istoria auto, Toyota a lansat în luna august 1997 primul autovehicul hibrid de serie - Coaster Hybrid EV. A urmat un al doilea model - Prius -, în luna decembrie a aceluiași an. În Europa, anul 2014 a adus un nou record în vânzarea de mașini Toyota hibrid. Acestea au atins un număr de 145.400 unități vândute, reprezentând o creștere de nouă la sută față de anul anterior. Vânzările de modele Lexus cu tehnologie hibridă au crescut cu 36% față de anul anterior, cu peste 32 de mii de unități vândute. În România, primul model hibrid - Prius - a fost lansat în anul 2006, iar în 2010 Toyota a lansat primul hibrid compact în segmentul C - Auris.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.