Sari la conținut

La Volan - Un nou concept Audi: Prologue Allroad

4 mai 2015. Germanii de la Audi au prezentat la salonul auto din China un nou concept. Este vorba despre Prologue Allroad, o versiune break a gamei lansate în 2014. Automobilul are o gardă la sol mărită cu aproape opt centimetri față de varianta standard, Avant. Prologue Allroad dispune de cunoscuta tehnologie Quattro și are elemente de protecție din plastic, specifice actualelor modele Allroad.

Conceptul are o lungime de 5,13 metri, iar plafonul plonjat spre spate aduce o ușoară tentă de coupe. Sistemul de propulsie este de tip hibrid plug-in, iar motorul principal este un V8 twin-turbo de patru litri. Acestuia i se alătură o unitate electrică amplasată tot în partea frontală. Puterea este transmisă roților prin intermediul unei cutii de viteze automate, cu opt rapoarte. Oficialii mărcii spun că Audi Prologue Allroad va dispune de 734 de cai-putere și un cuplu de 900 Newtoni/metru. Iar aceste valori permit ca accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră să aibă loc în doar 3,5 secunde.

În regim mixt, emisiile de dioxid de carbon nu vor depăși 56 de grame pe kilometru. Distanța maximă parcursă în regim sută la sută electric este de 50 de kilometri, iar bateriile sunt încărcate prin inducție, nefiind necesare cabluri de alimentare.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.