Sari la conținut
News Alert

La Volan - Un nou entry-level pentru Clasa C

13 aprilie 2015. Mercedes-Benz Clasa C primește o nouă variantă entry-level. Astfel, C160 va deveni cea mai ieftină versiune a gamei germane și va fi disponibilă în două variante de caroserie - berlină și break. Sub capota automobilului se află un motor turbo cu o capacitate de 1,6 litri și patru cilindri care dezvoltă 129 de cai-putere. Noul model va prelua statutul de cel mai accesibil sedan compact de la versiunea C180.

De asemenea, va avea aceeași motorizare, care dezvolta, insa, 156 de cai-putere. Propulsorul viitorului Mercedes C160 va fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, aceasta fiind singura opțiune pusă la dispoziție de producătorul auto german. Blocurile optice față și spate ale automobilului premium vor dispune din echiparea standard de tehnologie LED. În aceeași echipare mai regăsim Attention Assist - funcția care monitorizează starea de oboseală a șoferului și capotă activă pentru protecția pietonilor. Primele livrări ale noului C160 vor debuta în vară, dar se pot face comenzi încă de acum. În Germania, sedanul gamei se va vinde cu 32.000 de euro, iar break-ul cu 34.000 de euro. 

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.