Sari la conținut

La Volan - V60 Cross Country, pentru aventurieri

10 noiembrie 2014. Versiunea Cross Country a modelului Volvo V60 va fi prezentată pe tărâm american, la Salonul Auto de la Los Angeles, iar conform oficialilor mărcii primele vânzări vor începe în primăvara anului viitor. Mărirea gărzii la sol cu șase centimetri și jumătate față de modelul standard V60 conferă automobilului un aspect de SUV. La aceasta contribuie și ornamentele aplicate pe bosajele aripilor, pe praguri, pe barele de protecție dar și anvelopele cu profil înalt montate pe jante de aliaj de 18 inci în dotarea standard, respectiv 19 inci ca dotare opțională.

Inginerii de la Volvo propun un sistem torque vectoring care contribuie la distribuția cuplului motor între roți într-un mod dinamic pentru a asigura un confort sporit la rularea pe drumuri grele. Mașina va dispune și de Hill Descent Control, un sistem automat care controlează viteza atunci când se coboară pante abrupte și accidentate. În Europa, V60 Cross Country v-a dispune pentru început de două motoare - D3 care dezvoltă 136 de cai-putere și D4 cu 163 de cai-putere, iar în Statele Unite va fi echipat cu un motor pe benzină cu cinci cilindri și 250 de cai-putere.

Mai multe informații din lumea auto, puteți afla urmărind în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin