Sari la conținut
News Alert

La Volan - Volkswagen pregătește un coupe hibrid

19 martie 2015. În urmă cu două săptămâni, la Geneva, producătorul german Volkswagen a expus modelul Sport Coupe Concept GTE. Automobilul de serie al concernului V.A.G., care va prelua o mare parte dintre caracteristicile conceptului, va fi un coupe hibrid. Vehiculul este construit pe platforma MQB, are o lungime de aproape 4,9 metri și o lățime de 1,86 metri. Aceste dimensiuni îl plasează în gamă peste Passat și nu este exclus să împrumute din caracteristicile de design și viitorului Passat CC.

Cu un plafon puternic plonjat în partea posterioară, acesta aduce mai mult cu „vărul" său, Audi A7, de ale cărui dimensiuni se apropie. Deși este un coupe veritabil, pasagerii vor dispune de loc suficient pentru cap, iar ampatamentul de peste trei metri permite un confort generos la nivelul picioarelor. Și portbagajul stă bine la capitolul spațiu, având o capacitate de 480 de litri. Iar inovațiile nu se limitează doar la nivelul caroseriei. Acestea se regăsesc din plin sub capota automobilului. Cel mai probabil, una dintre motorizări va consta într-un propulsor V6 pe benzină căruia i se alătură două unități electrice. Împreună, acestea vor produce 380 de cai-putere, iar accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră se va produce în 5,2 secunde. Viteza maximă va ajunge la 250 de kilometri pe oră. Cu bateria încărcată, consumul mixt nu va depăși doi litri la sută, iar autonomia în modul exclusiv electric va fi în jurul a 50 de kilometri. Cu ambele resurse, combustibil plus energie electrică, automobilul poate parcurge o distanță de până la o mie de kilometri.

Nu uitați! În fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin, puteți afla mai multe noutăți din industria auto.