Sari la conținut

„24 de minute” | Ce a cauzat „divorțul” între Ciprian Ciucu și M10 

„Nu se întâmplau lucrurile și m-am simțit absolvit de acel parteneriat. Am văzut că nu se făceau lucrurile. Le-am cerut să îmi arate semnăturile și au refuzat să mi le arate. Mi-au spus că sunt 11.000 și mai erau vreo cinci zile (până la depunerea candidaturii n.red). Și am zis că vreau să le văd și mi-au spus nu și în acel moment am zis că lucrurile nu sunt serioase. Au fost și alte lucruri, Eu pe partea mea am livrat ce mi-am asumat. Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, de dragul lor mai mult”, a spus Ciprian Ciucu. 

Ciprian Ciucu a subliniat că a informat-o personal pe Monica Macovei de decizia pe care a luat-o, dar a spus că nu ar fi intrat în cursa electorală alături de M10.

„Am așteptat întâi să dau de doamna Macovei. Am sunat-o, a fost suprinsă. Mi-a spus că dânsa nu crede că este o idee bună. A fost o discuție privată. Nu vreau să îi fac rău în niciun fel prin declarațiile mele. N-aș fi reușit să intru în cursa electorală alături de M10”, a spus fostul candidat la Primăria Capitalei. 

De asemenea, Ciprian Ciucu a spus că nu ar fi acceptat să fie vicepremierul lui Marian Munteanu și că discuțiile pentru a intra în PNL și pentru a forma un parteneriat le-a purtat doar cu Cătălin Predoiu.

„Discuțiile le-am avut cu Cătălin Predoiu, direct. El m-a sunat. Mi-a zis că are nevoie de mine. Mi-a zis că vrea să dea un semnal că PNL este deschis către oamenii din societatea civilă și din mediul de business care vor să facă politică. Înainte de retragerea lui Marian Munteanu au fost doar discuții de tatonare. Am discutat cu o zi înainte (de anunțarea candidaturii lui Cătălin Predoiu n.red), nu am luat nicio decizie. Am cântărit-o pe toate părțile, nu am dormit toată noaptea. I-am dat răspunsul după ce m-am convins că parteneriatul meu cu M10 nu ar mai fi putut produce niciun fel de rezultate politice, adică nu am fi ajuns în campania finală”, a spus Ciprian Ciucu. 

Ciprian Ciucu a anunțat că își retrage candidatura la Primăria Capitalei, săptămâna trecută, în urma discuțiilor purtate cu PNL. El s-a înscris în PNL și Cătălin Predoiu i-a oferit postul de viceprimar, în eventualitatea în care național-liberalii câștigă Primăria Capitalei.

De asemenea, Ciprian Ciucu este primul pe lista de consilieri a PNL.  

Anterior, partidul M10 care îi susținea candidatura și-a retras sprijinul, după ce a aflat că Ciprian Ciucu a negociat cu PNL pentru o alianță.  

„Eu mi-am luat candidatura în serios, din păcate am fost indus în eroare de doamna Monica Macovei care mi-a prezentat la început o cu totul altă situație, pentru a mă convinge să candidez susținut de M10. Partidul M10 și-a asumat că va strânge semnături, că va organiza o echipă de campanie, că va avea candidați pentru sectoare cu care să fac echipă. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat. În acest moment doamna Monica Macovei îmi pune în spate eșecul partidului său. Nu este corect”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook despre conflictul cu M10. 

Urmăriți discuția lui Ciprian Ciucu cu Florin Negruțiu din emisiunea online „24 de minute”:

Citiți și:

24 de minute | Ciprian Ciucu: Mi-aș dori foarte mult votul liberal clasic
Cursa pentru Primăria Capitalei. Ciprian Ciucu: Sunt cel mai bine pregătit din tot ce au scos partidele până acum