Sari la conținut

24 de minute | Ioan Stanomir, despre demisia lui N. Farage: „Nu doar acest saltimbanc putinist a decis votul pro-Brexit”

De asemenea, Ioan Stanomir a explicat că Marea Britanie rămâne un partener strategic al Europei și că trebuie să tratăm BREXIT-ul cu calm.  

„Nu doar acest saltimbanc putinist a decis votul în BREXIT. Au existat voci mai puternice care au dus la acest rezultat. Dacă ar fi fost doar el nu ar fi fost posibil. Pentru România ieșirea Marii Britanii din UE este o veste extraordinar de proastă, Marea Britanie a fost un suporter al intrării noastre în UE. Istoric vorbin relația Marii Britanii cu UE a fost extrem de complicată. Relația ei în interiorul UE cu moneda unică a fost extrem de complicată, dovadă că nu a adoptat-o și acum. Marea Britanie rămâne un partener strategic al Europei, nu dispare din peisaj, rămâne principalul partener global al SUA și Marea Britanie rămâne în NATO”, a subliniat profesorul universitar. 

Ioan Stanomir a declarat că neliniștea unor cetățeni britanici față de statutul lor în interiorul Uniunii Europene a jucat un rol în votul pro BREXIT ca și populismul.  

Emisiunea „24 de minute” începe la ora 12:30 și este difuzată exclusiv online, de luni până vineri.

Alte ediții ale emisiunii „24 de minute” le puteți urmări AICI.