„24 de minute”| Nicușor Dan, despre o alianță a partidelor mici pentru Capitală 

24 Minute

Evident că au fost contacte și au avut loc anumite discuții. Discuția asta canalizează energiile într-o direcție greșită și de fapt lupta adevărată este cu reprezentanții actualei clase politice”, a spus liderul „Uniunii Salvații Bucureștiul” (USB).

De asemenea, referitor la o alianță cu PNL, Nicușor Dan a declarat că au primit o ofertă informală din partea liberalilor, dar nu au existat discuții concrete.

A fost o ofertă informală. Nimeni nu a venit de la PNL să vorbească cu noi. Alina Gorghiu a făcut publică o parte din această ofertă într-un interviu. Cu PNL nu a existat nicio discuție. Dacă vrea să avem o discuție, o avem. Noi vrem o schimbare a modului în care se face politică. Adică, toate cheltuielile din bani publici să fie puse pe site, transparență totală, să nu se mai dea autorizații de construcție în parcuri”, a spus liderul USB.

Nicușor Dan a declarat că sondajele de opinie realizate de partidul său au relevat că intenția de vot pentru el este mai mare decât cea pentru candidatul PNL, Ludovic Orban. Astfel, liderul USB a precizat că singura posibilitate ca PSD să nu câștige primăria Capitalei este ca lumea să îl voteze pe el.

În opinia mea, dat fiind că mai avem trei luni până la alegeri, dat fiind și interesul PNL ca PSD să nu câștige. Singura posibilitate ca PSD să nu câștige este ca lumea să mă voteze pe mine. Sondajele noastre ne spun că publicul nu votează candidatul PNL, dar m-ar vota pe mine. Notorietatea mea este între 40-45 % iar intenția de vot este între 18 și 20 %. La Ludovic orban intenția de vot este între 12-15 %. Gabriela Firea are între 27-30 %. intenție de vot”, a spus Nicușor Dan.

Totuși, liderul „Uniunii Salvați Bucureștiul” a declarat că aceste cifre ar putea fi răsturnate dacă ar ieși mai mulți oameni la vot.

Dacă oamenii își vor da seama că este o oportunitate de a face o schimbare reală în administrația publică din București, eu cred că se poate crea o emulație care să scoată mulți oameni la vot și care să răstoarne aceste calcule”, a conchis Nicușor Dan. 

Alte ediții ale emisiunii „24 minute” pot fi urmărite AICI.  

Candidatul la Primăria București, Nicușor Dan, a lăsat să se înțeleagă, la emisiunea „24 de minute”, că nu se va alia cu alte partide mai mici precum partidul M10 sau „200 pentru București” în cursa de la alegerile locale. Întrebat dacă au fost discuții cu Ciprian Ciucu sau Bogdan Naumovici, Nicușor Dan a confirmat, dar a precizat că discuțiile nu s-au soldat cu o alianță.

Alte Recomandări