15.000 de absolvenți de clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Națională. "Mai mult am stat în vacanță decât să învățăm la școală"

Data actualizării: Data publicării:
elev care scrie pe caiet
15.000 de absolvenți de clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Națională. Foto: Profimedia

161.500 de absolvenți ai claselor a opta s-au înscris la Evaluarea Națională care începe peste puțin timp cu proba de Limba și Literatura Română. Emoțiile par mai mari decât în alți ani, din cauza grevei profesorilor care a pus multă vreme sub semnul întrebării desfășurarea examenelor din acest an școlar. 15.000 de copii care au terminat ciclul gimnazial nu s-au înscris la evaluare. 

Ștefan, absolvent de clasa a VIII-a: "Mai mult am stat în vacanță decât să învățăm la școală. N-am făcut pregătire. Nu mă simt pregătit pentru examen."

Ștefan locuiește într-un sat din Iași și ar vrea să se înscrie la liceul din comună. Visează să fie mecanic. Se teme însă că proba de matematică de la Evaluarea Națională îi va pune piedică.

Ștefan: "Teorema lui Pitagora n-am reușit să o învăț. Am simțit, cum ar veni, că nici n-am învățat lunile astea. Din cauza grevei, profesorii chiar nu au avut timp să ne spună să ne pregătim"

Paraschiva Dumbravă, mama lui Ștefan: "Ce putea sa învețe el acasă, că dacă a stat acasă nu s-a mai complicat copilul sa învețe. Dar nu prea s-au complicat nici profesorii ca să îl mai cheme sa facă ore suplimentare."

Temerea că vacanțele dese și greva prelungită de anul acesta i-au scos din rutină o au toți absolvenții de clasa a opta. Emoții mari au și părinții.

Ștefan: "Am încercat sa exersez și singur și m-am mai uitat pe caiete din urmă".  

Paraschiva Dumbravă - mama lui Ștefan: "Foarte mult au pierdut. Din cauza ca ei dacă au stat acasă au uitat tot. Au uitat. Aproape au uitat tot."

La această sesiune s-au înscris peste 161.000 de elevi. 15.000 dintre absolvenții de clasa a opta de anul acesta nu vor participa la examene.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri