Cătălin Rădulescu: Toader nu a dat ordonanțe pe codurile penale și pentru revizuirea sentințelor

Data publicării:
catalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat că social-democrații nu vor vota la moțiunea simplă depusă de PNL și USR, adăugând că PSD și ALDE vor lua o decizie în coaliție în privința ministrului Justiției Tudorel Toader.

Întrebat ce nemulțumiri există în PSD față de ministrul Justiției, Rădulescu a spus că acesta nu a dat mai multe ordonanțe: pe codurile penale și pe revizuirea sentințelor definitive, adăugând că Toader nu s-a consultat cu magistrații în ceea ce privește OUG 7. 

„A dat ordonanțe de urgență pe care nu le-a discutat, nici măcar nu le-a negociat și dezbătut cu magistrații. Ne-a pus într-o situație care nu a fost confortabilă pentru noi, a trebuit sa rezolve ulterior premierul. Toader nu a dat OUG pe codurile penale, stăm cu articole din coduri care sunt constituționale și pe care dânsul nu le-a făcut, OUG pentru revizuirea sentințelor celor care se consideră nevinovați nu s-a dat. Dânsul își face o agendă proprie. Azi nu participăm la vot. Va fi o discuție în coaliție, după care vom lua o hotărâre”, a spus Cătălin Rădulescu.

Presat de jurnaliști cu întrebări, Cătălin Rădulescu a refuzat să spună ce urmează să se întâmple cu Tudorel Toader și s-a rezumat doar a declara că decizia va fi luată de liderul PSD Liviu Dragnea și de liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri