Exclusiv Grindeanu, despre stenogramele din dosarul Otopeni: Nu-i cunosc pe acei oameni. Și-au făcut un scenariu să câștige contracte acolo

Data actualizării: Data publicării:
aeroportul otopeni vedere generala
Aeroportul Otopeni. Foto: bucharestairports.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit la Interviurile Digi24.ro despre situația de la Aeroportul Otopeni, unde DNA anchetează contractele pentru închirierea spațiilor comerciale. În interceptările din dosar, un fost director și mai mulți oameni de afaceri menționează nume „grele” din politică, inclusiv pe cel al lui Grindeanu. Ministrul spune însă că nici nu-i cunoaște pe niciunul dintre aceștia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Grindeanu a spus că i-a cerut fostului director al aeroportului să facă licitație pentru contractele de închiriere ale spațiilor comerciale.

„Dacă o să cereți documente de la Aeroport o să vedeți că eu am venit ministru la final de 2021, în ianuarie au lansat licitația. De ce îmi doresc să se întâmple? Pentru ca aeroportul să câștige mai mulți bani. S-a pornit licitația, dar cu chichițe de tot felul. S-au dus pe tot felul de constestații, ajungându-se în situația să nu poți să faci această licitație”, a explicat el.

Cât despre interceptările din dosar, în care este menționat numele său, Grindeanu a spus: „Nu cunosc pe niciunul dintre acei oameni. Nu i-am văzut. L-am întrebat pe președintele partidului, la fel. Să vorbești despre mine, „Sorin”, „Marcel”, și-au făcut un scenariu din acesta să câștige contracte acolo”.

În ceea ce privește contestațiile la licitații „au avut și câteva decizii favorabile, vorbesc de instanțe. Una spunea: Compania să permită uneia dintre aceste firme să realizeze caietul de sarcini. E de noaptea minții. În mod normal, când începi o licitație în ianuarie, nu ai cum să nu o termini”.

„E foarte bine că a început această anchetă. La sfârșitul anului trecut, managerul, care e singura persoană cu care discut de la aeroport, mi-a spus: „Ce facem? Că la ce mi-au făcut aștia nu o să reușesc să închid licitația și nu o să mai avem serivicii pe aeroport. Și atunci au venit cu această propunere (n.red. de prelungire). Corpul de control nu face anchetă în ceea ce privește firmele de acolo. Eu mă îndoiesc de sumele vehiculate drept șpagă. Eu zic să așteptăm să vedem ancheta”, a mai spus Grindeanu.

„Ca punct pozitiv aș aminti faptul că am speranța că toate aceste lucruri se vor desfășura pe repede înainte și vom putea ține această licitație”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă e mulțumit de cum arată Aeroportul Otopeni, ministrul a spus: „E principala poartă de intrare în țară. La cum vedem lucrurile în stenogramele acestea vedem foarte multe interese. Că oamenii aștia nu au fost inventați acum. Nu sunt mulțumit de cum arată. Sunt foarte multe lucruri de făcut”.

DNA anchetează contractele de închiriere a spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. Procurorii au făcut săptămâna trecută percheziții la mai multe firme și oameni de afaceri, într-un dosar privind acordarea sau prelungirea contractelor pentru magazinele tip duty free sau restaurante.

În vizorul anchetatorilor sunt mai mulți oameni de afaceri și o serie de intermediari care cereau diverse sume de bani, pretinzând că au influență la angajați din cadrul Aeroportului Otopeni, astfel încât să obțină un preț bun pentru închirierea spațiilor respective, care au un potențial comercial destul de ridicat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri