Sari la conținut

O fostă polițistă din Olanda luptă pentru câinii din România

O fostă poliţistă din Olanda a pornit prin Europa pentru a schimba soarta câinilor fără stăpân din România. Monique a ajuns în ţara noastră, după aproape şase săptămâni de drum, şi va pleca în marş spre Bucureşti. Femeia şi-a propus să strângă bani pentru sterilizarea animalelor fără adăpost, dar şi să sensibilizeze autorităţile române în privinţa situaţiei câinilor fără stăpân.

Monique a intrat în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, însoţită de cele două căţeluşe ale sale, Indy şi Faye. Pe ambele le-a adoptat de la noi din ţară. Le-a văzut pe un site de adopţii şi a vrut să le salveze. Acum vrea să adune fonduri pentru sterilizare unui număr cât mai mare de câini de la noi din ţară, iar pentru asta a pornit în marş din Olanda. Cea mai mare distanţă o parcurge la pas.

Monique Dubbeldam: "Sunt pe drum de 6 săptămâni. Am plecat din Utrecht, un oraș din mijlocul Olandei. Este vorba de 2.017 km, ca și numele proiectului - O plimbare pentru câine 2017. Sperăm să adunăm bani pentru aproximativ 2.017 sterilizări."

Activiştii pentru protecţia animalelor din judeţul Arad au aşteptat-o pe Monique la punctul de frontieră, impresionaţi de gestul fostei poliţiste din Olanda.

"Este un gest admirabil. Ne confruntăm cu foarte mulți câini pe stradă și interesul este să putem face ceva pentru acești câini."

"Prea puține astfel de gesturi, nu ne întâlnim la fiecare pas. Incredibil ce face doamna."

"Am văzut-o intrând pe porțile vămii cu cei doi căței și un rucsac în spate. Pur și simplu admirația și respectul îți umplu ochii de lacrimi și de recunoștință."

Monique vrea, totodată, să sensibilizeze autorităţile române şi pe cele din întreaga Europă. O parte din fondurile pe care le va aduna va merge spre asociaţia ANIMED, din judeţul Arad.

Claudiu Iosim, președintele ANIMED Arad: "Noi avem un program de colectare, sterilizare a comunitarilor și un program de sterilizare a câinilor cu stăpân, și ne-ar prinde bine sprijin financiar pentru aceste programe de sterilizări."

Destinația finală a lui Monique este București.

Pe aceeași temă