Sari la conținut

Vacanță all-inclusive pentru câini și pisici

Departe de lumea dezlănţuită, în petreceri şi artificii, animalele de companie găsesc, şi ele răsfăţ. Stăpânii, care nu vor să lase singure în casă pisicile şi câinii, le găsesc pensiuni, unde prietenii blănoşi primesc nu doar mâncare, ci şi multă atenţie. Angajaţii de acolo îi scot la plimbare şi au grijă să nu se plictisească. Atâta doar că dacă stăpânul pleacă o săptămână în vacanţă, concediul pentru animale îl costă în jur de 500 de lei.

Motanul Pufuleţ îşi petrece vacanţa de iarnă împreună cu alte 12 feline într-o pensiune de la Bucureşti. Nu toate suportă bine despărţirea de stăpâni. Thomas încă adulmeca după acomodare.

Cu mustrări de conştiinţă că pleacă în vacanţă fără prietenii necuvântători, stăpâni plătesc animalelor de casă sejururi all-inclusive în separeuri personalizate: 45 de lei pe noapte. O pisicuţă are regim însă special: a fost cazată împreună cu tatăl şi fratele într-o odaie ceva mai largă şi îşi omoară timpul cu un şirag de flori din plastic.

Alexandra Mariniuc, medic veterinar: „Ne jucăm cu ele, le răsfăţăm, astfel încât să nu simtă lipsa proprietarului. Nu sunt stresate de căţeluşi şi avem grijă de ele cum se cuvine.”

Căţeluşii au şi ei parte de distracţii, altele decât fugărirea motanilor obraznici.

Alte clinici veterinare oferă la pachet cazare de Revelion, cât petrec stăpânii, şi tratament pentru animăluţele bolnave.

Radu Vasiloiu, medic veterinar: „Pot să-i vadă oricând şi pot să vorbească cu noi 24 de ore din 24 de ore. Tot timpul există cadru medical, dar şi asistent. Animalele sunt scoase tot timpul pe afară.”

Cine rămâne acasă şi îşi petrece sărbătorile cu căţelul sau pisica trebuie să ţină minte ceva important: nu îi hrăniţi cu piftie, sarmale şi afumături! Îi puteţi pierde definitiv, avertizează veterinarii.