Sari la conținut
News Alert

Schimbare radicală. De la jurist, la brutar

De la justiţie la brutărie. O tânără din Iași a renunţat la munca de jurist pentru a pune bazele unei mici afaceri de familie, o brutărie artizanală. Tânăra militează pentru o viaţă sănătoasă, iar toate produsele sale de patiserie sunt 100% naturale.

Mariana Leț a învățat să pregătească pâine de casă în urmă cu 4 ani, pentru că şi-a dorit ca familia ei să se hrănească cât mai sănătos. În scurt timp a vrut ca de produsele ei naturale să se bucure şi alţi oameni. A decis să renunțe la serviciul de jurist, cu program fix de 8 ore, și să deschidă o brutărie. Pâinile pe care le fabrică sunt fără amelioratori, fără conservanţi şi fără adiditivi iar făină este fabricată la o moară mică dintr-un sat învecinat.

Mariana Leț, antreprenor: „A fost greu, am plecat de la un job la care munceam la birou, acum stau în picioare de la 4 30 dimineața, dar, cu pasiune, încercăm să rezistăm, să creștem”

Bogdan Leț, soțul femeii: „Această mică afacere, o brutărie artizanală cu produse sănătoase, este felul nostru de a milita pentru o hrană sănătoasă”

Pâinea bună cere timp și răbdare, așa că în mica brutărie nu se produce foarte mult. Munca începe în fiecare dimineață la 4, iar trei ore mai târziu miroase a pâine caldă.

Mariana ar vrea să-şi extindă afacerea însă se plânge că e greu să găsească personal calificat: „Nu ne dorim să explodăm, dorim ca afacerea să rămână la acest nivel, de familie, cel mult cu încă un spațiu de desfacere”.

Cel mai căutat produs este pâinea frământată cu maia. Preţurile variază între 2,5 și 5 lei.