Sari la conținut

STUDIU. Slăbim mai ușor dacă avem anumite poze pe fundalul telefonului

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Operele filiforme ale artistului elvețian îi fac pe oameni să mănânce mai puțin, arată oamenii de știință care au analizat comportamentul alimentar a 128 de persoane. Acestea au participat la o sesiune de degustare, fiind împărțite apoi în două grupe. Prima a fost pusă în fața ecranului unui calculator care avea drept fond opera „Piazza” de Giacometti, iar a doua a stat în fața unui ecran alb. Participanții la test au fost invitați simultan să rețină serii de cifre, pentru a le distrage atenția. În același timp puteau mânca dintr-o farfurie cu 20 de chipsuri, potrivit Agerpres.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

După acest experiment, cercetătorii au observat că grupa care avea în față imaginea operei lui Giacometti mâncase global mai puțin chipsuri decât membrii celeilalte grupe, mai precis cu 21%.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Potrivit autorilor studiului, faptul că au văzut o sculptură slabă care semăna cu un om le-a tăiat participanților pofta de mâncare. Înșelarea creierului prin mijloace vizuale este principiul mai multor recomandări de slăbire în general cunoscute ca mâncatul dintr-o farfurie mică, eliminarea dulciurilor din dulap, etc.

Prin urmare, pentru a evita ronțăitul ar exista un mijloc foarte simplu: schimbarea fondului ecranului cu fotografia unei opere a sculptorului elvețian, încheie 7sur7.be.