Sari la conținut
News Alert

Un bărbat a plecat într-o călătorie în jurul lumii, într-un balon cu aer cald

Fedor Konyukhov a pornit în călătoria sa fără escală în jurul lumii din vestul Australia, adică din acelaşi loc de unde în urmă cu peste 14 ani pleca şi americanul Steve Fosset. În 2002, într-un balon cu aer cald, el a făcut ocolul Pământului, fără nicio oprire, şi a stabilit recordul mondial, valabil şi în prezent. Record pe care rusul, preot de profesie, speră să-l bată.

„Sunt multe necunoscute, dar cred că sunt pregătit psihic pentru aceste provocări”, spune Fedor Konyukhov.

Prietenii temerarului speră ca acesta să-şi îndeplinească visul.

Fedor Konyukhov a venit în Australia împreună cu soţia şi copiii în urmă cu o lună, pentru a-şi pregăti plecarea în marea aventură.

„Este visul său de când era copil. Mereu mi-a spus că unul dintre cele mai mari visuri şi unul dintre cele mai dificile este zborul cu balonul cu aer cald”, afirmă Arina Konyukhov.

Rusul va zbura peste Noua Zeelandă, Chile, Argentina, Africa de Sud şi apoi va reveni în Australia, în total urmează să parcurgă aproximativ 33 de mii de kilometri. Fedor Konyukhov are la activ o serie lungă de expediţii. El a escaldat Everestul, a ajuns la Polul Sud şi la Polul Nord şi a vâslit 16 mii de kilometri peste Oceanul Pacific.