ORADEA. Drumuri curățate cu fulgi de magneziu. Cât costă noua metodă

Data publicării:
2901magneziu-46486

Această substanţă împrăştiată pe şosea de utilajele drumarilor din Oradea este noul lor aliat în lupta de a păstra curate străzile. Este vorba despre o nouă substanţă pe care firma de deszăpezire o testează în acest moment în oraş.

Drumarii spun că fulgii de clorură de magneziu prezintă avantaje indiscutabile în comparaţie cu sarea, nisipul sau clorura de calciu folosite până în prezent. Acţionează chiar şi pe ger puternic.

În plus, specialiştii spun că fulgii de magneziu sunt ecologici şi nu dăunează nici asfaltului şi nici mediului. Nu afectează nici caroseriile maşinilor, aşa cum se întâmplă în cazul în care sunt folosite sarea şi nisipul.

O singură problemă ar putea sta în calea folosirii noii substanţe în Oradea: preţul. Dacă va fi de acord cu folosirea fulgilor de magneziu pentru desăpezire, primăria va plăti facturi de trei ori mai mari decât acum.

O tonă de clorură de magneziu costă peste 1.200 de lei, comparativ cu clorura de calciu care ajunge la 475 de lei, ori cu sarea, care costă 180 de lei tona. Cel mai ieftin material aruncat pe şosele de drumari rămâne nisipul - 40 de lei pe tona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri