Sari la conținut

Rezultat controversat. DSP nu a găsit nereguli la Spitalul Județean Constanța. Asociația Pacienților: Se încearcă mușamalizarea cazului

Inspectorii DSP au declarat astăzi, în urma controlului, că realitatea de la fața locului nu coincide cu cea surprinsă în imaginile.

Ca o măsură de precauție, inspectorii au dispus efectuarea unei noi dezinfecții pe cele două secții incriminate, Neurologie și ORL.

Mai mult decât atât, inspectorii susțin că managerul spitalului le-a spus că imaginile nu sunt filmate în interiorul acestei unități. Totuși, această declarație se contrazice, deoarece pacientul a fost identificat. El a stat internat opt luni de zile la secția de Neurologie, apoi a fost transferat la ORL pentru două luni.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Pacienților spun că se încearcă mușamalizarea acestui incident și că, imediat ce imaginile respective au fost date publicității, a început o adevărată luptă pentru igienizarea Spitalului de Urgență din Constanța.

De altfel, conducerea Spitalului Judeţean din Constanţa dezminte că imaginile revoltătoare cu gândaci şi mizerie ar fi fost filmate în instituţia medicală. Mai mult, directorul medical al spitalului spune că filmarea a fost pusă în circulaţie de ruda unui pacient căreia i se spune că acesta poate fi tratat şi la domiciliu. Ruda ar răspunde de fiecare dată cu ameninţări şi reclamaţii. 

„Am vizitat spitalul, am vrut să intrăm la domnul director general, nu am avut acces. Consilierul meu a vrut să intre la directorul medical, mai că a fost dat afară. Nu am avut cu cine să discutăm și atunci am sesizat televiziunile”, a declarat Mirela Constandache, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Pacienţilor - filiala Constanţa, ieri, pentru Digi24.

În timp ce inspectorii sanitari au controlat compartimentele mizere, conducerea unităţii sanitare anunţa inaugurarea celei mai moderne secţii din spital: Cardiologia. Pentru aceasta, Consiliul Judeţean Constanţa, administratorul spitalului, a găsit un milion de euro pentru modernizarea ei şi pentru dotarea cu 16 paturi a secţiei de Terapie Intensivă. Şi totuşi, jumătate din spital nu este renovat.