Sari la conținut

Scandalul Clinica pentru Arși de la Floreasca|Neconcordanțe în acte și declarații contradictorii

Unitatea pentru Îngrijirea Arşilor Grav de la Floreasca, construită cu nouă milioane de euro, a fost inaugurată de trei ori - ultima dată acum două săptămâni şi nu e nici azi complet funcţională.

Scandalul din jurul Clinicii pentru Arşi Grav de la Spitalul Floreasca a fost relansat de un mesaj postat pe pagina de Facebook a Corpului de Control al premierului. Nu e clar nici azi câte operaţii au fost făcute la această clinică.

Există o evidentă neconcordanţă între documentele comunicate în ianuarie, respectiv martie 2016, de către Spitalul Floreasca şi cele anunţate ieri de Ministerul Sănătăţii”, a spus Mircea Valentin, şeful Corpului de Control al Premierului.

În ianuarie 2016, Spitalul Floreasca trimitea Corpului de Control al Guvernului un raport conform căruia, în Blocul Operator din Unitatea pentru îngrijirea arşilor grav se făcuseră deja 78 de operaţii.

Două luni mai târziu, tot Spitalul Floreasca trimitea aceluiaşi destinatar un document despre 111 operaţii în Clinica pentru Arşi grav, în perioada noiembrie 2015- martie 2016. U

Un calcul simplu arată astfel că anul acesta s-ar fi făcut acolo 33 de operaţii. Şeful Corpului de Control al Ministrul Sănătăţii a făcut propriile verificări.

„Nu s-au făcut. Nu s-au făcut intervenţii în perioda anului în care am verificat noi. De la începutul anului până în prezent”, a precizat Constantin Dina, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a venit, joi seara, cu o altă variantă decât cea pe care o prezentase Corpului de Control al instituţiei cu doar o zi în urmă: la Unitatea pentru Arşi Grav au fost făcute 116 intervenţii chirurgicale din noiembrie anul trecut până în martie 2016. Răspunsul a fost trimis Corpului de Control al Premierului care va analiza datele şi în funcţie de concluzii ar putea sesiza Parchetul.

„E important să clarificăm ce s-a întâmplat de fapt în această unitate. A fost unitatea folosită parţial sau total sau nu? În ianuarie, Spitalul Floreasca ne spunea că e complet dotată şi funcţională la bloc operator şi la saloanele pacienţilor. Iar în martie spunea ceva diferit”, a subliniat Mircea Valentin, şeful Corpului de Control al premierului.