Un maidanez se simte ca acasă în Spitalul Judeţean Constanţa. Directorul spune că are treburi mai importante

Data publicării:
caine-maidanez

Câinele se plimbă printre pacienţii care aşteptau să intre la consultaţii. La un moment dat se opreşte şi priveşte cu atenţie ceea ce se petrece în jurul lui. Unul dintre pacienţi îl goneşte şi animalul o rupe la fugă. Bolnavii sunt total nemulţumiţi de indiferenţa celor care se află în fruntea unităţii medicale.

„Există pericolul ca oamenii să fie muşcaţi de câine şi ne gândim şi la posibilitatea transmiterii rabiei. De asemenea, muşcătura de câine poate să transmită foarte multe bacterii”, spune directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina.

Explicaţia conducerii spitalului este uluitoare. „Perimetrul care defineşte curtea spitalului nu are gard. Este o curte deschisă. Cei din administrativ se ocupă, eventual, dacă vin din cartiere, anunţăm ecarisajul. Probabil, a fost unul, accidental. Nu creşte nimeni câini. Sunt probleme mult mai importante decât să ne ocupăm de imaginea unui câine”, a declarat directorul spitalului, dr. Cătălin Grasa.

Unitatea sanitară va fi supusă unui control şi, dacă se vor descoperi nereguli, conducerea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri